Tematska venčanja Haloween

Većina mladenaca želi da se njihovo venčanje po nečemu razlikuje od drugih pa se odluče za tematska venčanja. Pod tematska venčanja spadaju: Dan Zaljubljenih, prolećno, jesenje, Haloween, novogodišnje... u zavisnosti od toga u kom je periodu u toku godine. Ovo podrazumeva da se kompletno venčanje dekoriše i uskladi sa temom. Npr. dekoracija, venčanica i odelo, maske, žurka, kićanke, osvetljenje, muzika, pozivnice i dr.

Bliži se 31.oktobar - Haloween (Noć veštica) pa evo par ideja kako to rade drugi.

 

halloween-wedding-ideas

Šta je Noć veštica.

Noć veštica (Halloween) je svetkovina koja se obeležava 31.oktobra, noći uoči Svih svetih, a svoje poreklo ima u keltskoj mitologiji i paganskim običajima u vezi sa njom.

Noć veštica se proslavlja u SAD, Irskoj, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švedskoj, Porto Riku, Japanu, Novom Zelandu i u nekim delovima Australije. Najčešće aktivnosti koje obeležavaju ovaj praznik su: kostimirane zabave, pravljenje lampe od tikve, gledanje horor filmova, čitanje strašnih priča. Deca idu od vrata do vrata, traže slatkiše i uzvikuju „trick or treat“ (smicalica ili poslastica, u slobodnom prevodu, dajte nam slatkiše ili ćemo inače biti primorani da uradimo nešto nevaljalo“). U našim krajevima ovaj datum se još uvek ne obeležava kao kod drugih, ali ima i onih koji su "hrabri".

Mladenci koji se odluče za temu Haloween kompletno venčanje vezuju za kombinaciju boja: crna, narandžasta i bela.

halloweenweddingelegantCrna boja asocira na horor, a narandžasta podseća na boju tikve. Može se sve to elegantno ukombinovati i sa belom bojom kako ne bi bilo potpuno tamno.
Najčešće se postavljaju dekoracije koje preovladavaju crnom i narandžastom bojom. Koriste se cvetni aranžmani sa narandžastim cvetovima. Za ovu varijantu postoje npr.lepi gerberi koji mogu upotpuniti dekoraciju. Može se naći i po koja tikva na dekoraciji stolova. Tikve se mogu dekorisati na razne načine, od sečenja određenog oblika, pravljenja svećnjaka od njih, do aranžmana u tikvi. Takođe, u ovom periodu ima dosta jesenjih listova pa se i oni koriste u cvetnoj dekoraciji.

Kao crni elementi mogu biti stolnjaci, salvete, svećnjaci ili sveće, čaše ili tanjiri, pozivnice.

Iako vlada mišljenje da su crni stolnjaci i navlake za stolice previše tmurni, zapravo crna dekoracija može biti izuzetno elegantna. Ako se na to doda narandžasta boja koja "razbija" crninu, izgleda interesantno i pre svega drugačije.

tikve haloween crna dekoracija haloween black__orange_halloween

Osim dekoracije, često se venčanja uoči Noći veštica pretvaraju u žurke i maskenbale. Gosti dobiju zadatak da dođu sa maskama i da se dobro provedu.

zurka noc vesticaMladenci koji se opredele za ovu temu uglavnom žele da obeleže ovaj datum dobrom žurkom i smehom, jer maskenbal žurka i jeste predviđena za dobar provod. Tako, ne mora sve to izgledati previše ozbiljno i tmurno već se može uneti malo zabave u dan koji je inače praćen sa puno običaja i procedura koje se moraju ispoštovati. Maske ne moraju biti strogo vezane za Noć veštica već mogu biti i elegantne, a opet obeležiti i ispratiti ideju.

Ipak, nisu svi raspoloženi da isprate ideju mladenaca i da nose morbidne maske za dan koji treba da bude vezan za nešto lepo.

halloween-wedding-party1

Ima i onih koji Haloween venčanje organizuju u punom duhu te teme pa se i sami mladenci maskiraju, fotografišu na groblju i sl. Ovo baš i ne preporučujemo. Svakako će se o ovakvom venčanju pričati, ali da li bi želeli da vas pamte kao leša mladu ili drakula mladoženju?

mladenci-mrtvaci noc vestica

Ako se odlučite za venčanje sa temom NOĆ VEŠTICA - Haloween, naš je predlog da ipak vodite računa o tome da kod nas još uvek ova tema i datum nisu toliko popularni i da se opredelite za svedeniju varijantu. Sve to može da se obeleži na jedan elegantan način, bez forsiranja gostiju na šta možda i nisu spremni.

haunting-masquerad-wedding-inspiration-15 blac-white-mladenci elegantno noc vestica