Najčešća pitanja mladenaca u restoranu

Najčešća pitanja mladenaca u restoranu za organizovanje venčanja

Sigurno postoji mnogo stvari o kojima razmišljate prilikom odabira restorana za organizovanje svadbe. Najčešće neka pitanja zaboravite da postavite prilikom obilaska restorana. Kako bi vam olakšali napravili smo listu pitanja koja mladenci najčešće postavljaju i detalje koje treba da proverite pre nego što se odlučite za neki restoran.

15. najčešćih pitanja mladenaca

 1. Šta podrazumeva određeni meni i cena? - Prilikom obilaska restorana dobićete ponudu menija za organizovanje venčanja. Svakako ćete detaljno pregledati šta svaki meni podrazumeva, koje su cene, a neko će vam reći i koje su količine hrane u pitanju.
 2. Kako se iznosi hrana pred goste? prasece pecenje- Bitno je da precizirate na koji način jela koja su uključena u meni izlaze pred goste. Da li su u pitanju porcije, ovali ili se sipa gostima u tanjir. Takođe, vezano za ovo pitanje je i količina hrane i da li postoji dopuna (ukoliko su ovali).
 3. Koje piće je uključeno u cenu i kako se iznosi? - Pogledajte spisak pića koje dobijate u svakom meniju, da li su domaća ili strana pića. Na taj način unapred ćete znati šta vaši gosti mogu da očekuju i da li treba nešto dodatno dogovoriti sa restoranom ukoliko imate goste koji piju nešto čega nema na listi. Kako se iznosi piće pred goste? Da li su u pitanju staklene flaše, pvc ambalaža, bokali ili se sipa u čaše.
 4. Šta je dodatno uključeno u meni? - Proverite šta je dodatno uključeno u cenu menija (dekoracija, šampanjac, popusti, torta, pozivnice...
 5. Vreme zakupa sale - Uobičajeno vreme zakupa sale u Beogradu je 7-8 sati, što u većini slučajeva sasvim dovoljno za svadbu. Ukoliko imate zahtev da svadba traje duže, precizirajte sa restoranom kakve uslove vam daje i da li je neophodno doplatiti produžetak.
 6. Raspored stolova u sali - U zavisnosti od broja gostiju restorani za organizovanje venčanja nude različita rešenja i postavke sale. Kod nekih restorana postavka je fiksna i nemate mnogo mogućnosti da korigujete i menjate raspored. S druge strane, neki restorani daju mogućnost da sami osmislite raspored stolova u dogovoru sa njima.
 7. Osoblje restorana - Koliko konobara ide po gostu? Da li imate hostese za doček gostiju? Što veći broj osoblja to je sigurnije da će vaši gosti biti adekvatno i na vreme usluženi.
 8. prsten za salvetuDekoracija restorana - Šta je to što restoran ima od dekoracije? Šta je uključeno u cenu menija, a šta treba dodatno da se angažuje dekorater da bi sredio salu? Vrlo je bitno da imate jasnu sliku šta može da vas očekuje i kako će to da izgleda na sam dan venčanja. Takođe, prilikom planiranja budžeta za svadbu će vam ova informacija biti značajna kako bi i to svrstali među troškove, ako je neophodno.
 9. Torta - Ukoliko od restorana dobijate tortu kao poklon ili u sklopu paketa koji ste dogovorili, proverite gde se torta pravi, s kim se dogovaraju detalji vezano za vrstu i dekoraciju torte i sl. Ukoliko pak tortu vi organizujete treba proveriti koliki je prostor gde se torta odlaže (ukoliko je komora mala ne može stati prevelika torta u nju i rizikujete da se istopi). Koje je vreme do kada torta treba da stigne i sl.
 10. Trubači - Da li restoran ima u ponudi trubače ili biste trebali sami da ih angažujete ukoliko želite.
 11. mladenciFotograf i kamerman - Da li u sklopu restorana imate obezbeđenog fotografa i kamermana? Da li se to dodatno plaća? Ukoliko postoji mogućnost tražite da pogledate fotografije koje je fotograf ranije fotografisao u tom restoranu. Najbolje ćete proveriti kvalitet fotografa ukoliko vidite nešto od njegovih prethodnih "radova".
 12. Isplata - treba precizirati koliko novca se ostavlja prilikom potpisivanja ugovora (kaparisanje), kada se isplaćuje ostatak iznosa. Uz ovo pitanje je dobro precizirati i kako se naplaćuju deca koja su gosti na svadbi.
 13. Parking - Da li postoji javni parking ili parking restorana za goste?
 14. Procedura vezana za mladence - Kad ste već ugovorili restoran treba utvrditi kakva je procedura od momenta dolaska u restoran pa do samog kraja vaše svadbe? Bolje je proveriti sa restoranom sve detalje nego da budete iznenađeni i ne znate šta treba da radite u određenom trenutku u toku svadbe.
 15. Spisak gostiju - prijavljivanje broja gostiju - Do kad je neophodno da pošaljete konačni spisak gostiju? Da li postoji tolerancija u naplati ukoliko vam se ne pojavi određeni broj gostiju i sl.?

Uz prethodnu listu postoji sigurno još sitnih detalja koje nismo pomenuli ovom prilikom, ali bitno je da vidite suštinu. Ovo je samo lista najčešće postavljenih pitanja koja mladenci postavljaju i koja su najbitnija prilikom donošenja odluke o izboru restorana za svadbu. Neka su manje važna, neka više, ali svakako ih ne treba zanemariti.