Svadbeni buket, bidermajer

Kakav svadbeni buket, bidermajer volite? Koji je onaj pravi za vas? Viseći, okrugli bidermajer, ili nešto potpuno drugačije po čemu će Vas pamtiti?

Evo par predloga i saveta:

Da li ste nekada razmišljali o tome da bi mogli bidermajer da vežete za određenu temu? Proleće, leto, jesen, zima, boja, značenje cveća...pregršt je ideja.

Pre svega razmislite o tome šta volite? Koju boju i koje cveće najviše volite i da li ste alergični na polen nekog cveta, jer ne želite da imate bidermajer od kojeg ćete pola svadbe kijati ili češati nos.

Kakvu venčanicu ćete nositi?

Pre svega odlučite da li akcenat želite da stavite na venčanicu ili buket koji nosite, ili na oba. Ako želite da venčanica bude ta koja će da osvaja poglede drugih onda je bolje odabrati skromniji bidermajer koji neće previše skretati pažnju. Ako pak mislite da bi trebalo i jedno i drugo da u kombinaciji skrene poglede svih i da pričaju o vašem savršenom izboru, onda budite mudri. Ako se ne snalazite sami u odabiru, najbolje je pitati stručnjake za savet.

Uz sirena uske venčanice uvek lepo stoji viseći buket. To može biti bidermajer koji ima viseće zelenilo, trake ili cvetove koji su okrenuti ka dole.

Uz široke modele poput Pepeljuge uklapaju se okrugli bidermajeri, ali uvek se možete poigrati pa odabrati bidermajer koji je nekog drugog oblika.

Kada se opredelite za vrstu cveća koje će dominirati i temu, možete se igrati sa idejama vezanim za model.

Da li ste spremni da osmislite nešto potpuno otkačeno, a opet elegantno? Zašto ne bi napravili torbicu od cveća ili pak lepezu. Verovatno ne planirate da sačuvate taj bidermajer i da ga osušite? Dovoljne će biti prelepe fotografije koje će vas podsećati na njega.

Naravno vodite računa da takav cvetni detalj ne bacate ispred crkve ili opštine jer može biti opasno i ne baš prijatno onome ko ga uhvati. Zato uvek postoji rešenje. Jedan bidermajer po vašem izboru, a drugi bidermajer koji po običajima dobijate od kume. Jedan od ta dva bacate budućim mladama, a drugi koristite za fotografisanje. Ali... ne zaboravite da uzmete bidermajer u ruke prilikom poziranja fotografu.

Uskoro više o ovoj a i drugim temama na našem sajtu.
www.gardenvista.rs