Običaji za venčanje – interesantna kupovina mlade

cokoladni novciciZvuči već pomalo dosadna tema pričati o običajima za venčanja, ali hajde da podelimo neke dogodovštine vezane za iste.

Ponekad svadbeni običaji mogu ispasti interesantan deo vašeg srećnog dana.

 

Evo interesantne situacije na jednom venčanju prilikom kupovine mlade:
Mladoženja je došao ispred kuće buduće mlade, spreman za čin kupovine mlade i smislio je "foru" kako da iznenadi mladinog brata. Sa kumom i deverom već je spremio šampanjac "Milion" i čokoladne novčiće sa pričom da "Mlada vredi milion" i "Doneli smo džak pun zlatnika". Ali...

Iznenađenje!!!

Ispred vrata ga čeka iznenađenje. Budući šurak kaže:"Nema tih para za koje bih ja prodao svoju sestru. Ali...čuo sam da mladoženja dobro peva, pa sam smislio zadatak za njega - da nam otpeva nešto."

Mladoženja, kum i dever su se obradovali i pomislili."Ništa lakše. To je bar lako."

Šurak nastavlja."Ali pošto je buduća tašta slovenka, pesma mora biti na slovenačkom."

Au...iznenađenjima nikad kraja. "Ali..." - nastavlja mladin brat ..." imamo mi među gostima familiju iz Slovenije, pa mogu da vam pomognu da naučite pesmu."

Mladoženja nije bio spreman za ovu situaciju, ali dobro se snašao.

U nekoliko narednih minuta sa harmonikašem i slovencima učio je pesmicu i ponavljao kako bi uspeo da odradi "zadatak" i dobije ključ od vrata koja vode do mlade. Počeli su sa pesmom uz pratnju harmonikaša i uspešno otključali put do mladinih prostorija.

Nakon ovog venčanja dugo se pričalo o kupovini mlade i zadatku za mladoženju.


Imate li i vi neku zanimljivu situaciju sa venčanja na kom ste prisustvovali? Podelite sa nama zanimljive priče o svadbenim običajima.


Pišite nam na mail: gardenvistabg@gmail.com, a mi ćemo najinteresantnije podeliti na našoj facebook stranici i sajtu.